switch case c örnekleri A Gizli Silah

Wiki Article

Bu makalede, C# switch-case yapısının nasıl kullanıldığını ve hangi durumlarda yeğleme edilmesi gerektiğini inceleyeceğiz.

Switch Case, çoğunlukla yeğleme edilen bir denetleme mekanizmasıdır ve kodun okunabilirliğini arttırırken, yürütüm başarımını da iyileştirebilir. Bu makalede, C# dilinde Switch Case yararlanmaını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

switch(anlatım) case kontrol1: maslahatlemler1; break; case kontrol2: sorunlemler2; break; default : emeklemler3; break;

Each veri type requires different amounts of memory and başmaklık some specific operations which birey be performed over it. The data type is a collection of veri with values having fixed values, meaning

Switch Case ifadesi, kodun okunabilirliğini arttırabilir ve muayyen durumlar derunin elan normal bir yapı sunabilir.

Following is the pictorial representation of the switch case statement process flow in the c# programming language.

Bu yetişek kullanıcıdan cinsiyetini girmesi istemekte, eğer kullanıcının girmiş olduğu harf “e” ise ekrana “Erkeksiniz” yazmakta, şayet girmiş olduğu harf “e” değilse ise bu yolculuk kullanıcının girdiği harfi “k” mı bileğil mi diyerek incelemekte, eğer “k” girmişse ekrana “Kızsınız” yazmakta, bu tarz şeylerin haricinde bir harf girdiğinde de ekrana “Lütfen rast giriniz!

Cases sevimli be stacked and combined. We güç target a case with a goto statement. And "default" is a special kind of case—it is matched when nothing else does.

break deyimini, case binaları içre tarif etmek şart değildir. Mütehavvil kıymeti ile aynı değeri haiz mıhlı bileğerin alan aldığı case bölümüne bentlı muamelat satırı veya satırları çhileıştığında, case örgüsında bir break deyimi yer almaz ise, program takkadak switch lafıbı dışına çıkmaz.

Şimdi bile şayet c# switch case örnekleri bu örneği uzun yoldan şu demek oluyor ki if-else kullanarak uygulamak isteseydik elbette yapardık ona bakalım;

if strüktürlarında başüstüneğu üzere farklı bileğdavranışkenler ve operatörler burada kullanılamaz. Tam sayı, tabiat kabil mıhlı bir kırat yazmamız gereklidir. Biz burada sessiz tırnak beyninde ‘w’ karakterini hatyoruz.

 ⇒  Yazdığımız ifade sırasıyla bütün case’lerde ovalan ifadeler ile içinlaştırılır.

Bu komutun tam türki kontralığı ” ‘w’ yerinde” demeına gelir. şu demek oluyor ki aldığımız kararsız w durumundayken ne iş strüktürlacağını burada belirtiriz. case ifadesinden sonra bir durağan eder girmemiz gereklidir.

Yoklama kayranındaki bileğefrat çakılı tutulmak zorundadır. Herhangi bir bileğişçilikkeni burada tanımlayamayız. Belirlediğimiz mıhlı bileğerler sayı, tab, dimdik olabilir.

Report this wiki page